Information til klienter ver. 1.03

Inden behandling med MMFU (Micro Macro Focused Ultrasound), HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)  Ultraformer III, gennemlæses venligst dette skriv og ved eventuelle spørgsmål, besvares disse  af din sygeplejerske, Josefine Bogs.

Teknik

Ultraformer III er en KFAD (Korean Food and Drug Administration) og MDD CE (Medical Devices Directiv 93/42/EEC) godkendt behandlingsenhed/behandling, som er en ikke-invasiv behandling af ansigt, hals og krop, for at opnå et ansigtsløft og opstramning af hud. Ultraformer III arbejder med lille mængde høj intensiv fokuseret ultralyd (HIFU). Den genererede varme stimulerer kollagen produktionen, det vil sige styrker bindevævet i  huden, hvilket får huden til at blive strammere og mere elastisk og derigennem se yngre ud. Dertil kan behandlingen fjerne fedtceller i underhuden, hvis det er hensigtsmæssigt for at forbedre udseendet. I hvor stor grad fedtcellerne påvirkes afhænger af hvorledes maskinen indstilles af sygeplejersken.

Resultater

Behandlingen tager sigte på at huden strammes op, at eventuelle udposninger i huden reduceres og at rynker glattes ud. Disse effekter får huden til at se yngre ud. Resultaterne af en behandling varierer fra person til person, nogle får bedre resultater end andre. Der kan komme en umiddelbar opstramning af huden pga varmeffekten under behandlingen, så huden allerede samme dag ser mindre slap og mindre rynket ud. Denne effekt aftager igen i løbet af 1 md. Samtidig med at nydannelsen af bindevev i huden (kollagen)  hele tiden pågår som et resultat af behandling, det giver mere bestående forandringer. De bestående resultaterne kommer således mere gradvis, og det fulde resultat kan nogle gange først ses efter 4-6 måneder.

Som oftest er der gode bestående resultater efter en enkelt behandling, men måske har du brug for flere behandlinger for optimale resultater.  Efter 1-2 år kan det være nyttigt med en ny behandling, ikke fordi behandlingseffekten forsvinder, men fordi huden jo hele tiden ældes, og nytilkomne forandringer kan med fordel behandles.

Mulige bivirkninger

Der kan være noget ubehag/smerte under behandlingen.

Umiddelbart efter behandlingen kan der forekomme rødme, som normalt varer i et par timer. Det er ikke ualmindeligt, at man kan opleve en lille hævelse og/eller en prikkende følelse i et par dage eller uger efter behandlingen.  Nogle få gange har vi set forbigående blå pletter efter behandlingen p.g.a. små blødninger i huden.

Sjældne bivirkninger: Der er en lille risiko for forbrændinger, som kan føre til sår og ar-dannelse.  En sjælden gang er der set forbigående betændelse. Forbigående lokal muskelsvaghed (parese) og påvirkning af følenerve i et område i ansigtet kan en sjælden gang forekomme.

Hudpleje efter behandlingen

Effektiv solcreme skal anvendes den første måned efter behandlingen til hudområder der eksponeres for sol eller stærkt dagslys..

Hvem kan behandles

Vi behandler ikke gravide eller ammende.

Du skal oplyse, hvis du har en blodsygdom eller infektion.

Du skal også oplyse om brug af blodfortyndende eller anden medicin, eller naturmedicin, såsom fiskeolie. Fiskeolie bør ikke tages 7 dage inden behandling, da den virker noget blodfortyndende og derved øger risiko for forbigående blå mærker i huden efter behandlingen.

Hvis du har haft hudkræft eller anden form for kræft, skal du oplyse om dette, det bliver i så fald en vurdering af klinikkens ansvarlige læge, hudlæge Atle Wærsted, om behandlingen kan gennemføres forsvarligt.

Oplys hvis du tit får herpes labialis (forkølelsessår) – da kan det være ønskeligt med forbyggende behandling med aciclovir tabl. (kan fås i klinikken ved behov.)

Oplys, hvis du har en pacemaker eller andre metalgenstande indopereret i kroppen,  eller tand-regulering mm. af metal, vi kan ikke behandle i nærheden af disse.

Forløb

Du skal først læse denne information. Derefter får du mundtlig information af sygeplejersken baseret på denne skriftlige informationen m.m., og hvor du er meget velkommen til at stille spørgsmål.

Sygeplejersken opretter journal. Derefter kan behandling finde sted, forudsat at du har givet dit samtykke. Vi er forpligtet til at notere dit CPR nr. og til at tage billede af det hudområde der skal behandles. Informationerne lagres krypteret i en database som overholder GDPR reglerne.

Ved konsultation og behandling må du gerne komme sammen med en ledsager. Du kan til en hver tid vælge at afbryde/aflyse et behandlingsforløb.

Vi vil bede dig om at komme til en kontrol efter 6 mdr. og du er selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os inden, hvis du har spørgsmål eller der skulle opstå bivirkninger efter behandlingen.

 

Denne information gennemgås og opdateres efter behov, mindst 1 gang årligt, af klinikkens ansvarlige læge, hudlæge Martin Glud.