Spørgsmål & svar


Gør behandlingerne ondt?

Det er individuelt, hvordan man oplever behandlingen. De fleste vil opleve det som en varm stikken og prikken i huden. Nogle beskriver en kortvarig smerte og ubehag, når ultralydsenergien rammer en af de små nervebaner, der løber under huden. Det kan sammenlignes med en isning og er kortvarigt, da ultralydshovedet rykkes videre til næste område efter få sekunder.

Hvordan skal jeg forberede mig til behandlingen?

Det kan have en effekt at tage 1 g Panodil 30 minutter inden behandlingen.

Kan jeg blive behandlet hvis jeg er gravid eller ammer?

Gravide og ammende kan ikke behandles med Ultraformer III

Kan jeg blive behandlet hvis jeg har aktiv acne eller anden inflammation i huden, som f.eks. forkølelsessår?

Nej, det vil være for voldsomt for huden. Vent til inflammationen er væk.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på efter behandlingen?

Der er ingen downtime efter behandling. Lige efter vil der være lidt rødme, ligesom huden kan føles varm. Meget få får ganske små blå mærker, men det er de færreste. Du kan gå direkte ud og skal ikke passe mere på sollys end sædvanligt. Du kan tage makeup på umiddelbart efter behandlingen. Der er nogen der oplever at huden strammer en smule over de efterfølgende dage og nogen der oplever lettere ømhed i de områder, hvor maskinen har skudt direkte på knogler. Andre kan opleve en anelse nedsat følelse. Intet af dette er indikationer på at noget er galt og intet at være bekymret over.

Kan der forekomme alvorlige bivirkninger efter behandling?

Der er ikke dokumenteret nogen alvorlige bivirkninger efter behandling med Ultraformer III. (Se nedenstående afsnit om bivirkninger)

Hvilke kontraindikationer er der?

– Hvis du er behandlet med BOTOX, skal der gå 2 uger efter din behandling, før du kan behandles med Ultraformer III.
– Hvis du er behandlet med fillere, som f.eks. Restylane eller Juverderm, skal du være opmærksom på, at behandlinger med Ultraformer III opløser disse præparater.
– Du kan ikke behandles som gravid eller ammende.
– Du kan ikke behandles hvis du har inflammatoriske tilstande i din hud.

Bivirkninger


Hyppige bivirkninger (> 1%)

De fleste vil opleve rødmen lige efter behandlingen, som typisk vil aftage indenfor en time og nogle vil opleve en mindre hævelse, som kan vare op til et par dage. Huden reagerer på den forbrænding, der er sket i de dybe hudlag med det ultralydshovede, der går 4.5 mm og 3.0 mm ned i underhuden. Ømheden og den prikkende fornemmelse er tegn på, at der arbejdes på højtryk i de underlæggende hudlag med at producere ny kollagen. Ømhed ved berøring kan fornemmes i op til en måned og føles lidt, som når man trykker på et blåt mærke.
Ca. 10 % vil opleve en blålig eller gullig misfarvning af huden i dagene efter behandlingen. Det er almindelige blå mærker, der kommer af små blodkar, der brister i underhuden og ganske ufarligt. De mennesker, der i forvejen har tendens til blå mærker, vil menes at være i blandt de 10 %. Blå mærker forventes at aftage i løbet af et par uger.

Sjældne bivirkninger (< 1%)

Sjælden risiko for parese af nerverne i området omkring hagen. Din sygeplejerske er uddannet til at afmærke områder med bestemte nervebaner inden behandlingen, for at undgå at behandle der. Skulle det alligevel ske, at der skulle forekomme en parese af en nerve, vil den være midlertidig og forsvinde helt igen i takt med hævelsen.
Hvis der ikke er ordentlig kontakt mellem ultralydshovedet og overhuden, kan der laves små brandsår på huden. Dette forventes ikke at ske, da din sygeplejerske er uddannet til at anvende Ultraformer III. Skulle det alligevel ske vil de hele inde for en uges tid og vil ikke efterlade ar, da skaden er så lille.

Patientinformation